Jaarprogramma LIVE 2021/2022 (Parelbewustzijn)

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

Beste deelnemer,

Welkom bij het Jaarprogramma Parelbewustzijn LIVE 2021/2022. 

Op deze pagina plaatsen we alle relevante praktische info over het Jaarprogramma.

Online materiaal

In het menu aan de rechterkant (pc, laptop, tablet) of aan de onderkant (smartphone) plaatsen we de opnames van de trainingsweekends van het Jaarprogramma 2020/2021 o.l.v. Reinoud Eleveld. Alle overdracht-momenten uit deze weekends nemen we op in beeld en geluid. Als deelnemer aan het Jaarprogramma 2021/2022 krijg je daar toegang toe. Die toegang verloopt gefaseerd, parallel met je toegang tot de online modules.

Goed om te benadrukken: dit materiaal is een fantastische aanvulling op module 1: gewapend met flip-over en stiften en interacterend met een groep brengt Reinoud de kennis uit de online modules als geen ander tot leven. Diepgang en entertainment gegarandeerd en dat zo'n 32 (!) uur lang: circa 8 uur per weekend.

In hetzelfde menu vind je t.z.t. ook de audio-opnames van elk van de vier trainingsdagen. Al ben je er live bij geweest, dan vind je het misschien toch fijn om stukken terug te luisteren. En heb je onverhoopt een dag moeten missen, dan kun je delen van de dag via deze opnames alsnog beleven.

Live trainingsdagen

Het live gedeelte van het Jaarprogramma bestaat uit 4 intense, praktijk-gerichte trainingsdagen onder leiding van Rosana van der Wagt. De data, allemaal zaterdagen, nog eens op een rijtje:

 • 18 september 2021 (hoort bij module 1, het Innerlijk Landschap)
 • 27 november 2021 (hoort bij module 2, seksuele kung fu)
 • 12 maart 2022 ((hoort bij module 1, True Heart)
 • 14 mei 2022 (hoort bij module 4, Parelbewustzijn)
Zonheuvel Training 1

Praktische info over de dagen

 • Locatie. We trainen op Landgoed Zonheuvel te Doorn. Het adres van de trainingslocatie: Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn.
 • Reizen met de auto. Kom je met eigen vervoer? Een routebeschrijving naar Landgoed Zonheuvel vind je hier. Er is voldoende parkeerruimte.
 • Reizen met het OV. Kom je met het OV? Let op: op zaterdag stopt de bus niet voor de deur van het Landgoed, maar een stuk lopen verderop. Je kunt vanaf station Driebergen-Zeist met de OV-fiets komen.
 • Samen reizen? Vind je het leuk om samen van en naar de training te reizen? Via de Jaarprogramma Facebook-groep leg je contact met je medecursisten en kun je onderzoeken of dit realiseerbaar is.
 • Zaal. We trainen in het Koetshuis (zie de foto hieronder). Dat ligt nog vóór het hoofdgebouw, direct aan de oprijlaan. Je loopt door de poort en dan linksaf tot de deur.
 • Aankomst. We beginnen stipt om 10:00 uur, dus kom ruim op tijd om nog een kopje thee te drinken en je in alle rust te installeren in de zaal.
 • Voorovernachting. Kom je van ver? Dan is het misschien fijn om een voorovernachting te boeken en de dag ervoor in alle rust aan te komen in deze prachtige omgeving. Je kunt daartoe gebruik maken van een speciaal arrangement. Hier vind je daarover meer informatie
 • Dieetwensen. Ontbijt, lunch en diner zijn in de vorm van een buffet, dat een ruime keuze biedt. Het buffet voorziet standaard in vegetarische, veganistische, gluten-, lactose- en suikervrije behoeften (per gerecht staat dit met bordjes duidelijk aangegeven). Deze wensen hoef je dus niet aan ons door te geven! Heb je echter andere, specifieke dieetrestricties of allergieën waardoor zelfs een gevarieerd buffet mogelijk niet aan jouw behoeften voldoet? Geef dit dan zo spoedig mogelijk door via dit formulier. Doe dit svp niet pas op het laatste moment of zelfs tijdens het weekend - dan is deze informatie vaak niet meer te verwerken.
 • Meenemen. Qua outfit raden we makkelijk zittende kleding aan, bij voorkeur in verschillende laagjes zodat je wat kunt bijsturen als je het te warm of te koud hebt. Denk in dat kader ook aan een sjaal, een poncho, een dekentje en/of een extra paar sokken. We trainen ook buiten, dus afhankelijk van het seizoen en de weersvoorspelling kan het verstandig om warme kleding en/of een regenoutfit bij je te hebben. Zorg verder dat je zeker ook een flesje of bidon water meeneemt en gedurende de hele dag bij je in de buurt houdt; belangrijk om tijdens de training voldoende te drinken! Als je graag notities maakt, vergeet dan je schrijfspullen niet. Het is niet toegestaan om geluid of beeld op te nemen, en ook helemaal niet nodig: na afloop van de trainingsdag krijg je van ons de audio-opnames.
koetshuis

Online trainen

Minstens zo belangrijk als de vier live trainingsdagen is het thuis zelfstandig trainen aan de hand van al het online trainingsmateriaal: de vier online modules plus de opnames van de trainingsweekends van het Jaarprogramma 2020/2021.

We rekenen erop dat je alle 12 de lessen van elke online training voor aanvang van de bijbehorende trainingsdag tenminste één keer aandachtig doorneemt en dat je de bijbehorende meditaties & oefeningen tenminste één keer doet. Dit is van belang om tenminste twee redenen:

 • De trainingsdag is echt gericht op de praktijk, op samen doen. Er is dus niet of nauwelijks ruimte om in te gaan op de theorie en het achterliggende gedachtegoed. Zeker voor ons westerlingen is het echter wel belangrijk om die kennis te hebben: de ervaring leert dat hoe beter je weet waarom je wat doet, hoe krachtiger het effect van de oefeningen en meditaties (want hoe hoger je motivatie en hoe lager je weerstand).
 • Als je de oefeningen en meditaties al eens thuis, in alle rust, hebt gedaan, dan leert de ervaring dat je ze op de trainingsdag dieper kunt ervaren dan als je ze dan voor het eerst doet. Het thuis zelfstandig trainen roept bovendien mogelijk vragen op die je dan tijdens de trainingsdag kunt stellen. Ook zo haal je, door thuis al te trainen, méér uit de trainingsdag en de aanwezigheid van professionele trainers.

Overzicht online modules

Hier volgt het overzicht van wanneer je toegang krijgt tot welke online module:

 • Module 1: direct na betaling
 • Module 2: in de week week na trainingsdag 1 (18 september)
 • Module 3: in de week week na trainingsdag 2 (27 november)
 • Module 4: in de week week na trainingsdag 3 (12 maart)

Parallel aan de toegang tot de modules krijg je ook toegang tot de opnames van de bijbehorende trainingsweekends uit het Jaarprogramma 2020/2021.

Samen reizen

We willen het stimuleren om zoveel mogelijk mensen samen te laten reizen. Hiervoor is een Facebook groep opgezet. https://www.facebook.com/groups/jaarprogramma2022 of via het forum hier op de pagina rechts of onder het overzicht.

Agenda

No event found!