4. Parelbewustzijn

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This course is currently closed

In deze module gaan we van start met het ontwikkelen van Parelbewustzijn, de vrucht van de Eerste Inwijding.

De Eerste Inwijding is de eerste van in totaal zeven inwijdingen van de taoïstische interne alchemisten. Het complete aanbod van de Taotraining, dat wil zeggen alle 25 modules, vormen samen de Eerste Inwijding.

Parelbewustzijn ontstaat uit de gecombineerde training van de Witte en de Zwarte Zuil en het leren verdragen van de pijn – Lärm – die daaruit voortkomt.

Bij het trainen van de Zwarte Zuil ontwikkel je het vermogen om lucide te worden. Hiermee zijn we in Module 1 al gestart. Bij iedere nieuwe module maak je kennis met een nieuwe serie oefeningen die we de Droomtraining noemen - het trainen van de Zwarte Zuil - en gaan we dieper in op wat dat precies betekent.

Bij het trainen van de Witte Zuil ontwikkel je Parelbewustzijn. Je zou Module 1 t/m 3 kunnen zien als een voorbereiding op het leren werken met de Parelformule.

De eerste drie modules zijn apart verkrijgbaar en los van elkaar te beoefenen, maar tegelijkertijd vormen ze een geheel.

Module 1 behandelt de basisprincipes, basisbegrippen en oefeningen van Taotraining, terwijl Module 2 gaat over de transformatie van seksuele energie. In Module 3 staat het ontwikkelen van True Heart centraal, het gaat hierbij om emotionele stabiliteit en gevoelsbewustzijn. Deze vierde module brengt dit alles bijeen in de Parelformule, die in zekere zin de kern vormt van de Eerste Inwijding.

Samen met Module 4 ontvang je een welkomstmail van Team Taotraining met een heldere instructie over hoe je het beste kunt trainen. Aan het eind van de module helpen we je met de vraag hoe je verder kunt trainen. Uiteraard zijn hier richtlijnen voor, maar tegelijkertijd is het ook een persoonlijke reis. De individuele vrijheid en ruimte om je eigen keuzes te maken in hoe en wanneer je precies de materie eigen wilt maken, staat hoog aangeschreven bij Taotraining. Ieder mens is anders, en dat willen we graag zo houden.

De komende tijd ontvang je iedere week een persoonlijke mail van de sifu, Reinoud Eleveld. Je doet de training thuis, maar je doet het niet alleen! Moge je inspiratie en enthousiasme, discipline en  I-kracht de stuwende kracht onder je training zijn.

Veel plezier met Module 4!