Les 12: Droomtraining

In Module 1 hebben we de eerste serie Droomtraining oefeningen geïntroduceerd. Bij iedere nieuwe Module krijg je een nieuwe serie Droomtraining oefeningen. Deze hoeven niet persé in een bepaalde volgorde beoefend te worden - het is prima om bv. met deze serie te beginnen.

De Droomtraining maakt onderdeel uit van de training van de Zwarte Zuil. De Zwarte Zuil hangt samen met dat deel van de training waarbij je vooral ervaart en laat gebeuren. De Witte Zuil training gaat vooral over kennis, begrijpen en actief zijn. Meer over de Witte en Zwarte Zuil vind je in Module 1 en latere modules.

In deze module leer je de vierde van in totaal zeven sets van oefeningen die ik in Italië leerde van yoga-meester Maurizio Dina.

Deze derde serie is bedoeld om meer intensiteit te verkrijgen tijdens het lucide worden en om je benen, het vermogen om je in de droom voort te bewegen door middel van lopen, meer te betrekken bij je dromen. De oefening gaat als volgt:

  • Beweeg je voeten negen keer op en neer. Rust. Herhaal dit twee keer. (We beginnen iedere serie Droomtraining oefeningen met dit 'lopen'.)
  • Kom rechtop zitten, je benen gestrekt voor je. Leg je handen op de knieschijven. Masseer zachtjes met de handpalmen, roterende bewegingen met de klok mee. Rust (liggend, handen om en nabij de navel). Herhaal dit twee keer.
  • Leg je vingers op het Seksuele Centrum en masseer het zachtjes met circulaire bewegingen - negen rustige en diepe ademhalingen lang. Rust. Herhaal dit twee keer.
  • Leg je handen bij je onderrug, ter hoogte van de lendenwervels, handpalmen omlaag. Steek je benen recht omhoog, knieën lichtjes gebogen. Activeer de Droom-ademhaling, door de neus en de mond tegelijk - negen rustige en diepe ademhalingen. Rust. Herhaal dit twee keer.
  • Pak de beide grote tenen vast. Hou de benen zo gestrekt mogelijk. Gebruik hierbij de I-kracht. Activeer de Droom-ademhaling - negen rustige, langzame ademhalingen. (We sluiten iedere Droomtraining serie af met deze oefening.)
  • Ga naar bed, zonder nog iets te doen. Slaap zacht, droom diep.

Schrijf de volgende ochtend je droomherinnering op in je droomdagboek.

Probeer om de hele serie oefeningen in een droomachtige staat te doen, tussen slapen en waken in, en dan meer richting slapen dan waken. De series van 3 keer 9 zijn bedoeld om je te helpen een ritme te vinden. Na verloop van tijd hoef je niet meer te tellen en weet je vanzelf wanneer het genoeg is.

Hier volgt de video-instructie:

https://vimeo.com/229856846
Index