Introductie

Inleiding Cosmic Healing

In deze module staat heling centraal. Cosmic Healing 1 is een onderdeel van de Cosmic Healing. Later volgen nog de Cosmic Healing 2 en Cosmic Healing 3. Onze vaardigheden als genezers bouwen we dus op in 3 stappen. De Cosmic Healing is een grote verzameling van oefeningen en inzichten. Soms is de overeenkomst met de Westerse manier van denken heel groot, maar minstens zo vaak betreft het een manier van alchemistisch denken en leven die we in het Westen niet kennen. Echt contact maken met het vermogen om jezelf en de ander te kunnen helen, vraagt om een open en nieuwsgierige geest. Daarbij hoef je echter niet je kritische vermogens te ontkennen. Op het gebied van genezing is heel veel mogelijk, veel meer dan een Westers mens zich kan voorstellen. In de Cosmic Healing betreden we stap voor stap deze wereld.

Zoals je inmiddels weet, worden er in het taoïsme vijf vormen van bewustzijn onderscheiden, te weten: Psychose, Verwarring, Specialisme, Wijsheid en Realisatie. Door deze bewustzijnsvormen loopt een Gouden Draad, die de vijf bewustzijnsvormen met elkaar verbindt. Taotraining gaat over het stapje voor stapje leren leven in contact met deze raadselachtige Gouden Draad. Steeds wanneer je de Gouden Draad aanraakt, ben je voor heel eventjes in contact met de Werkelijkheid.

In onderstaande essential vertelt Reinoud welke rol Cosmic Healing speelt in het ‘aanraken van de Gouden Draad’. Hij geeft ook antwoord op vragen zoals ‘Wat is Cosmic Healing?’ en ‘Hoe verhoudt Cosmic Healing zich tot westerse geneeskunde?’

Index