Les 3: De Heiligbeenpomp en de Ming-Men VV

Bij het huiswerk tot nog toe hebben we geleerd

  • de Vonk te activeren
  • de seksuele energie orgastisch te maken
  • de orgastische energie te verzamelen in het Seksuele Centrum
  • deze energie via het ‘bridgen’ naar het heiligbeen te sturen

De volgende stap is het omhoog brengen van de energie, middels een kleine beweging van het heiligbeen, naar een acupunctuurpunt in de onderrug, de Ming-Men.

Het heiligbeen is een V-vormig bot dat zich aan de basis van de ruggengraat bevindt, tussen de beide bekkenbotten in. Het bestaat uit vijf aan elkaar gegroeide ruggenwervels die samen een driehoekige plaat vormen. Bovenop het heiligbeen bevindt zich de hechting met de onderste lumbaalwervel (L-5) en onder aan het heiligbeen zitten nog een paar rudimentaire staartbotjes vast. Het heiligbeen en de twee bekkenbotten aan weerszijden vormen samen een gewricht dat het sacro-iliacaal of SI-gewricht genoemd wordt. Het heiligbeen kan kleine voor- en achterwaartse kantelbewegingen maken ten opzichte van de twee bekkenbotten.

De Ming-men, ook wel ‘de Poort van het Leven’ genoemd, is een punt dat zich tussen de tweede en derde lumbaalwervel bevindt, min of meer recht tegenover de navel. Het is een acupunctuurpunt (DM-4) ongeveer zo groot als een pingpongbal.

Index