Les 7: Warme Buik, Stuwing en IJzeren Hemd VV

Tot nu toe

We zetten weer even op een rijtje welke stappen je tot nog toe in de seksuele kung fu hebt gezet:

  • Het activeren van de seksuele energie
  • De seksuele energie verzamelen in het Seksuele Centrum
  • De seksuele energie via het bridgen en de Heiligbeenpomp omhoog brengen naar de Ming-Men waar het van ‘plaksel’ wordt ontdaan
  • De energie via de drie overige pompen in de ruggengraat naar de hersenen brengen, eerst in de hersenstam en de hypofyse en vervolgens in de gliacellen
  • De seksuele energie laten spiralen in de gliacellen, waardoor het ‘Medicijn’ ontstaat
  • Het ‘Medicijn’ via het speeksel en het voorste kanaal naar beneden laten stromen, terug naar het Seksuele Centrum
  • Het ‘Medicijn’ rond- ademen

Dit is in principe de praktijk van Module 3. De oefening is nu compleet, je hebt alle concrete stappen geleerd die nodig zijn om opgewonden seksuele energie te transformeren. Dit in zijn totaliteit is de Yang-fase, de fase waarin je actief iets doet. Wat volgt is de Yin-fase, waarin je ‘het’ laat gebeuren. Via een alchemistisch proces – waarbij de nieren, de longen en de maag/milt een rol spelen en dat je dus zelf niet kunt waarnemen dan wel aansturen – wordt nu van het ‘Medicijn’ Jing gemaakt, pure levenskracht. Deze nieuwe levenskracht wordt automatisch opgeslagen in de buikholte en toegevoegd aan de levenskracht die zich daar al (nog) bevindt.

Hier vindt een belangrijke omkering plaats: in plaats van dat je alleen maar levenskracht verbruikt, ga je nu levenskracht toevoegen. Hierdoor nemen je vitaliteit en levenslust toe. In onze cultuur is het normaal dat je, wanneer je ouder wordt, vermoeider, droger en kouder wordt. Door middel van de seksuele kung fu kun je dit proces omkeren – van minder naar méér energie – en tot op hoge leeftijd vitaal en energiek blijven.

Naarmate de energievoorraad in de Tantien toeneemt krijg je een steeds warmere buik. Dit is het voorteken van wat we stuwing noemen.

Index