Les 8: Zelfbeminning eigen maken (M)

In de eerste zeven huiswerkmeditaties geven we heel duidelijke en precieze instructies. In het huiswerk van Les 8 word je meer vrij gelaten. Je hebt inmiddels de basis op een veilige en gedegen manier leren kennen. Nu is het tijd om je eigen stijl te gaan ontdekken.

We gaan er vanaf nu vanuit dat je het ritme van doen en niet-doen, actief zijn en ontspannen, helemaal begrijpt. Je weet hoe het voelt om je over te geven aan de Rivier van Gevoelens. Je weet hoe je de orgastische energie kunt verzamelen, schoonmaken en omzetten in ‘Medicijn’. Hierdoor ben je in staat om Stuwing te genereren.

Voel je op dit punt in de training vrij om op zoek te gaan naar je eigen ritme. Ontdek nieuwe dieptes en een spectrum aan subtiliteiten wanneer je aan Zelfbeminning doet. Volg je eigen tempo, experimenteer met variaties in snelheid, intensiteit en volgorde. Soms kun je tijdens het trainen verrast worden door een onverwachte vorm van orgasme. Dat is altijd fijn om mee te maken, al kun je het nooit net zo herhalen.

Naast het in alle vrijheid en spontaniteit experimenteren en op zoek gaan naar je eigenheid in de training is het ook goed om af en toe helemaal opnieuw te beginnen bij Les 1. Dit herhalen heet ook wel ‘omlaag trainen’. Door herhaling kan steeds opnieuw iets ontluiken, gerealiseerd worden en een volgend niveau vinden. Veel Chinese beoefenaars van de Interne Alchemie zijn verbaasd over het gebrek aan geduld bij Westerse mensen. Dit is een verschil in cultuur. Het eigen maken van dit soort technieken vraagt om meer tijd dan we denken.

Hoe dan ook, welke vorm je ook kiest, het allerbelangrijkste advies is: blijf trainen!

Index