3.8 Penismassage (mannen)

De audio instructies spreken voor zich, op één element na: de penismassage. De penismassage doe je telkens in de overgang van de actieve naar de passieve fase van de training. Via deze techniek masseer je de seksuele energie uit de top van de penis terug het lichaam in. Dit heeft twee functies.

1. Minder risico op orgasme

Wanneer je als man in opwinding komt, komt de seksuele energie in de testikels in beweging en verspreidt die zich. Eerst richting de penis, dan naar andere erogene zones en uiteindelijk letterlijk door het hele lichaam. Echter, hoe meer je opwinding richting klaarkomen gaat, hoe meer de orgastische kracht zich concentreert in de top van de penis. Bij een piek-orgasme springt de seksuele energie van hieruit mee met het ejaculaat, om zo tot een conceptie te komen. Hoe meer seksuele energie zich in de top van de penis bevindt, des te dichter zit je bij een orgasme.

Als je jezelf in opwinding brengt, zal de seksuele energie zich voorbereiden op deze sprong en zich steeds meer concentreren in de top van de penis. Nu proberen we een orgasme juist te vermijden, dus willen we niet te veel seksuele energie in de top van de penis. Daarom zoeken we naar een staat van opwinding die om en nabij de zeventig à tachtig procent van maximale opwinding (=orgasme) ligt. Méér opwinding – en dus méér seksuele energie in de top van de penis – streven we niet na, omdat we dan te dichtbij het point of no return komen en de kans op een orgasme te groot wordt.

Door op de actieve Yang-fase een passieve Yin-fase te laten volgen, geef je de seksuele energie de gelegenheid om zich terug te trekken uit de top van de penis. Hiervoor is de penismassage. In feite zijn dit niet meer dan een aantal eenvoudige hand- en vingerbewegingen waarmee je de seksuele energie aan het begin van de Yin-fase uit de top van de penis masseert, terug het lichaam in. Zo kun je na de Yin-fase je zelfstimulatie hervatten zonder meteen weer op de grens van zeventig, tachtig procent te komen en een deel van je aandacht te moeten richten op het niet over die grens gaan.

2. Seksuele energie verzamelen

Als je de golfbeweging – van eerst opwinding gevolgd door overgave aan de Rivier van Gevoelens – een aantal keren hebt doorlopen, dan is de volgende stap het verzamelen van de losgemaakte seksuele energie. Dit staat centraal in Les 2. Door de seksuele energie door middel van de penismassage deels al uit de top van de penis terug het lichaam in te masseren, wordt dit proces van energie verzamelen een stuk eenvoudiger.

Instructie

Voordat je de penismassage gaat doen, is het raadzaam deze helder op je netvlies te hebben. Onderstaande illustraties geven duidelijk aan wat de bedoeling is.

handen-1
handen-2
handen-3
handen-4
handen-5
handen-6

Je pakt de penis met de volle hand, met de duim aan de kant van de eikel. Vervolgens masseer je rustig de penis, door achtereenvolgens de wijsvinger, de middelvinger, de ringvinger, de pink en ten slotte de hele hand zacht samen te knijpen. Je masseert op die manier het bloed uit je penis terug in het lichaam. De seksuele energie zal dan volgen.

Het is een eenvoudige techniek, maar zeker in het begin van de training is deze heel behulpzaam bij het leren werken met opgewonden mannelijke seksuele energie.

Index