4.5 Drie Poorten training - fase 2

Wanneer je vertrouwd bent geraakt met de voorgaande oefeningen, kun je het trainen van de kringspieren van de bekkenbodem, de Drie Poorten, uitbreiden met een vierde oefening.

Oefening 4: voorste en achterste poort samen
In deze vierde oefening sluit je de Voorste en Achterste Poort tegelijkertijd, terwijl je de Middelste Poort open houdt. Dit gaat als volgt:

  • Span de plasbuis aan en sluit zo de Voorste Poort.
  • Laat de kringspier van de vaginamond (vrouwen) ofwel het perineum (mannen) ontspannen: de Middelste Poort blijft open.
  • Span tegelijkertijd de kringspier van de anus aan, zodat de Achterste Poort zich sluit.

Let op: het sluiten van de Voorste en de Achterste Poort doe je dus tegelijkertijd!

Oefening 4 is de opmaat naar het bridgen. Want feitelijk vraagt het bridgen om toepassing van letterlijk deze oefening, direct na het verzamelen van de orgastische energie in het Seksuele Centrum. Door de Voorste en de Achterste Poort te sluiten, terwijl je de Middelste Poort open houdt, maak je een soort hangbruggetje, waarover je de seksuele energie naar achteren kunt laten stromen.

Door bovenstaande vier oefeningen geregeld te doen, krijg je een goede verbinding met de kringspieren in de bekkenbodem en wordt het steeds gemakkelijker de brugfunctie van de bodem van de Blauwe Schaal te ervaren. Het bridgen wordt dan een subtiel, maar vanzelfsprekend gebeuren.

Goed getrainde bekkenbodemspieren zijn niet alleen van belang voor de seksuele kung fu, maar ook voor je gezondheid in het algemeen.

Index