6.3 De derde pomp: C-7

Met de minipomp in T-11 breng je de energie omhoog, naar en door de poort van T-5/T-6: Gia Peh of het Hartpunt. Vanuit Gia Peh moet de energie verder omhoog. Het volgende reisdoel is de atlas, het gewricht tussen de bovenste nekwervel en de schedel. Om de energie hier te krijgen maken we gebruik van de tweede mini-pomp, C-7 – Ta-Chui in het Chinees – ter hoogte van de zevende (onderste) nekwervel. Bij de meeste mensen is deze wervel eenvoudig te vinden als een grote knobbel onderaan de nek. Heb je daar twee knobbels zitten, dan is het de onderste.

Je activeert C-7 op de volgende manier:

  • Trek de borstwervels recht
  • Trek de bovenste helft van het borstbeen naar achteren
  • Rondt de schouderbladen wat naar voren
  • Duw/trek de kin naar achteren en omhoog

Dit kun je ook goed met een partner oefenen, buiten het huiswerk om. Laat deze een vuist of een handpalm op C-7 zetten en duw deze naar achteren. Herhaal een paar keer, totdat je de beweging echt gaat snappen. Let op dat je de kin niet naar onderen trekt. De kin gaat recht naar achteren. Je blijft dus gewoon vooruitkijken terwijl je de beweging maakt.

Met de minipomp C-7 breng je de seksuele energie van T-5/T-6 door alle zeven nekwervels naar de onderkant van de schedel.

Index