8.2 ‘Medicijn’ maken

We leven te midden van bio-magnetische en bio-elektrische velden. Door deze twee krachten te combineren ontstaat het leven op deze planeet: bio-elektro-magnetisme. Ditzelfde principe hanteren we bij het maken van ‘Medicijn’.

Bij het huiswerk heb je je tot nu toe vooral op de magnetische krachten ofwel aardekrachten gericht. Verzameld in de eierstokken betreft het kleine hoeveelheden voedende Yin-kracht. Deze energie is diepblauw van aard. Moeder Aarde geeft haar aan alle levende wezens, zowel de mannelijke als de vrouwelijke.

Door middel van de vier pompen in de ruggengraat brengen we deze magnetische energie in de schedelholte. Daar komt ze in contact met de hersenen. Anders dan de eierstokken zijn de hersenen niet geladen met bio-magnetische krachten, maar met bio-elektrische energie.

Van bovenaf, via de Hemelpoort, worden onze hersenen gevoed met de stralende kracht van de zon en ontelbare sterren en sterrenstelsels boven ons. Waar de vrouwelijke Yin-kracht vaak geduid wordt als voedend en donker (lichtloos), is deze mannelijke Yang-kracht inspirerend en licht van aard. De kleur is een mengsel van wit, wit en violet (2 delen wit, 1 deel violet) – dit geeft een hele lichte violette kleur.

Door de de Yin-kracht uit Moeder Aarde in de schedelholte te brengen en daar te laten spiralen gaat deze energie zich vermengen met de daar reeds aanwezige Yang-kracht. Dit wordt volgens oude alchemistische wetten gezien als een magische formule waarbij het puur vrouwelijke en het puur mannelijke op een heel abstracte, symbolische manier met elkaar gaan vrijen. Vanuit dit ‘vrijen’ wordt dan de derde kracht geboren: het ‘Medicijn’. Het ‘Medicijn’ wordt in bepaalde teksten ook wel ‘het Kind’ genoemd.

Wat we eigenlijk doen hier is de pure, abstracte essentie van de conceptie gebruiken om op een ander niveau een derde kracht te laten ontstaan. Een vrouw en een man die vrijen om een liefdesbaby te maken doen feitelijk hetzelfde. Het vrouwelijke en het mannelijke draaien om en in elkaar tot er een conceptie plaatsvindt en er een derde kracht ontstaat die zelfstandig verder kan: de baby, het kind.

Index