4.1 Seksuele energie en opwinding

De eierstokken/testikels verzamelen continu pure Yin-energie uit de aarde. Dit proces verloopt in principe hetzelfde voor mannen en vrouwen. Moeder Aarde biedt ons een oneindige hoeveelheid voeding, die we kennen als seksuele energie. Het is de energie die het potentieel in zich heeft om baby’s te manifesteren. Bij de seksuele kung fu gebruiken we hetzelfde potentieel om het ‘Medicijn’ te maken. Opwinding speelt een belangrijke rol bij dit transformatieproces.

De schaal van opwinding

Zoals we eerder hebben opgemerkt, zijn er veel verschillende niveaus van opgewonden seksuele energie. Er is nauwelijks opgewonden energie, en er is de uiterst opgewonden energie, net voordat je een orgasme hebt. Op een schaal van 0 tot 100 zit de orgastische energie tussen 1 en 99. Waarschijnlijk zijn de fases waarin je jezelf in opwinding brengt bij het trainen te kort om de seksuele energie intens opgewonden te maken, maar het kan wel. In principe is elk niveau van opgewonden energie geschikt om mee te werken. Het is ook heel interessant om met verschillende niveaus van opwinding te werken. Het effect van de oefeningen wordt hierdoor enorm beïnvloedt. Het is het makkelijkst om met licht opgewonden energie te beginnen, maar voel je vrij om ermee te experimenteren als je wat meer vertrouwd bent met de oefeningen.

Het hele lichaam als erogene zone

Hoe hoger je op de schaal van opwinding zit, des te meer de opgewonden energie zich door het lichaam zal verspreiden. Ben je nauwelijks in opwinding, dan komt de energie misschien niet eens tot aan de vagina of penis. Vrouwen trainen dan zonder dat ze vochtig zijn, mannen zonder dat ze een erectie hebben. Voor de training maakt dat niet uit, het is gewoon een onderdeel van het spectrum. Ben je meer in opwinding, dan stroomt de seksuele energie door de hele Blauwe Schaal en zal de vagina vochtig worden en de penis erect. Ben je heel veel in opwinding, dan stroomt de energie ook daarbuiten, naar alle erogene zones van het lichaam – waarbij we eigenlijk het hele lichaam als potentieel erogene zone zien, van de tenen tot aan de kruin.

Het mannelijk orgasme

Waar in het lichaam de opgewonden seksuele energie zich ook bevindt, als ze eenmaal uit de testikels/eierstokken is, kan de energie niet meer terug. Wat dan wél te doen met deze seksuele energie? De meest voor de hand liggende optie is: orgasme. Bij een mannelijk orgasme komt er een krachtige, naar buiten gerichte stroom van seksuele energie op gang, richting de top van de penis. Met een ejaculatie verlaat de energie dan het lichaam. Een heel enkele keer leidt dat tot een conceptie. In alle andere gevallen gaat de energie in zekere zin verloren.

Het vrouwelijke orgasme

Wanneer je als vrouw een orgasme beleeft komt er een krachtige inwaartse energiestroom op gang, richting de baarmoeder. Vrouwelijke seksuele energie spiraalt naar binnen en centreert zich in en rond de baarmoeder, om zo het voortplantingsproces te ondersteunen. Dit is wat er natuurlijkerwijs gebeurt bij voortplantingsseksualiteit. Bij transformatieseksualiteit ondernemen we juist actie om de energie níet in de baarmoeder te laten stromen. In plaats daarvan willen we deze energie gebruiken voor het proces van groeiende vitaliteit en bewustwording. Dat is seksuele kung fu.

Energetisch centrum

Het energetisch centrum dat zowel mannen als vrouwen activeren om de opgewonden seksuele energie niet te verliezen (mannen) en om de energie elders dan in de baarmoeder te verzamelen (vrouwen), is het Seksuele Centrum.

Index