Compassietraining

Wanneer je de oefeningen uit Module 1, 2 en 3 van de Taotraining doet neemt de Chi, dat wil zeggen de energie in het Hartvuur langzaam maar zeker toe. De kwantiteit van de energie in het Hartvuur groeit, maar dat zegt nog niets over de kwaliteit ervan.

Om de Chi ook kwalitatief te verbeteren beginnen we in deze module met de ontwikkeling van True Heart ofwel Waarachtig Hart. Deze training van het Chi-lichaam wordt ook wel de Compassie-training genoemd.

Met het trainen van de Vijf Helende Klanken en met een groeiend begrip van de Vijf Elementen zetten we belangrijke eerste stappen in de Compassie-training.

Het schoonmaken van de organen en het leren waarnemen, accepteren en hanteren van de twee polariteiten in elk van die organen – de zogenaamde ‘negatieve’ en ‘positieve’ emoties – is echter pas het begin van de Compassie-training. Waar het uiteindelijk om gaat is om in elk van de organen een perfecte balans te creëren tussen die twee polariteiten en vanuit dat evenwicht een nieuwe neutrale energie te laten groeien.

Deze neutrale energieën worden ook wel de ‘Vijf Deugden’ of ‘Virtues’ genoemd, in het Chinees 'Tè'. Het laten ontstaan en groeien van deze Vijf Deugden is wat er in de Nei Dan Kung verstaan wordt onder het trainen en harmoniseren van het Chi-lichaam en vormt daarmee de essentie van de Compassie-training.

Index