Consumeren versus platonisch houden

‘Vrijheid via begrenzing’ is het allesbepalende principe van bewustzijnsgroei en bewustzijnsontwikkeling. Een goed voorbeeld van een dergelijke begrenzing is het moment dat je liefde voelt voor een ander mens en je kunt kiezen:

  • Is er sprake van een veilige, wederzijdse en gelijkwaardige relatie, dan kun je de seksuele energie omlaag laten stromen. Je kunt met een open en gevoelig hart naar hartelust vrijen, uiteraard met inachtneming van de Zeven Sluiers.
  • In alle andere gevallen kies je voor het omhoog laten stromen van de seksuele energie. Je kiest dan voor een platonische verbinding met de ander.

Het zo helder mogelijk omgaan met deze twee mogelijkheden is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van de seksuele training.

Deze keuze leren maken is wat we in de Taotraining ‘het Openen van de Drakenpoort’ noemen. Door vrijwillig te leren kiezen voor ‘consumeren’ of ‘platonisch houden’, in beide gevallen in volledig contact met je orgastische kracht, springt de Koningsdraak (de lijn) in de Xing (de cirkel). Dat is het moment dat je de Staart van de Draak kunt pakken. De rest van de training bestaat vervolgens uit... simpelweg nooit meer loslaten! Gewoon blijven trainen, blijven praktiseren, en dan, stukje bij beetje, schuif je langzaam van de Staart naar de Rug van de Draak. Totdat je samen met de Draak door de oneindigheid van de Werkelijkheid vliegt, als een Drakenruiter, een Celestial Immortal.


Index