De vier fasen van seksuele ontwikkeling

Er is een groot verschil tussen de begrippen ‘masturberen’ en ‘zelfbeminning’. Om dit verschil te duiden dienen we wederom anders dan de gebruikelijke, westerse manier te kijken naar de verschillende fasen van seksuele ontwikkeling. Er zijn vier fasen van seksuele ontwikkeling:

  • Fase 1: Het experimenteren met je eigen seksuele ontwaken. In deze fase raak je jezelf aan en breng je jezelf in opwinding. Dit noemen we over het algemeen masturbatie.
  • Fase 2:  Het experimenteren met elkaar, waarbij je elkaar aanraakt en in opwinding brengt. In deze fase worden de meeste kinderen geboren.
  • Fase 3: Het openen van je hart naar jezelf toe. Je maakt een liefdesverbinding met jezelf en leert zelfbeminning. Dit is de fase waarin je je transformatieseksualiteit eigen maakt.
  • Fase 4: Hier maak je een liefdesverbinding met de ander. Als de ander ook de derde fase doorlopen heeft is het mogelijk om werkelijk vanuit liefde met elkaar te vrijen. Je kunt pas van de ander houden als je van jezelf houdt.

Als je alle vier de fases doorlopen hebt is het mogelijk om de rest van je leven je seksuele identiteit te blijven ontwikkelen en je seksuele wijsheid te laten groeien. Dan kun je tot op zeer hoge leeftijd seksueel gezond en stromend blijven. Seksueel wijze mensen hebben een prachtige gloed om zich heen die bij iedereen respectvol gedrag op natuurlijke wijze laat ontstaan.

Index