De Vonk

Wanneer je een veilige aangename ruimte hebt gecreëerd, is de volgende stap jezelf in opwinding brengen. Tijdens het huiswerk is de eerste aanzet daartoe altijd het activeren van de Vonk.

Het activeren van Vonk doe je door de bovenbenen – en dan met name de binnenkant van de dijen – heel subtiel te bewegen. De dijen zijn op zichzelf erogene zones, maar dat is niet zozeer van belang voor het activeren van de Vonk. Wat wel van belang is: wanneer je de dijen heel subtiel beweegt, ontstaat tevens een beweging in de vliezen in en rond de dijspieren. Deze bindweefselvliezen hebben contact met bindweefselvliezen in de liezen, die de bewegingen doorgeven aan weer andere bindweefselvliezen, waardoor een interne streling van de zaadleiders ontstaat, en dát maakt vervolgens weer, op zeer subtiele wijze, dat de seksuele energie in de testikels wakker wordt. Wakker worden wil zeggen dat de energie een heel klein beetje ‘opwarmt’ en in beweging komt; ze is dan in een toestand die we licht-orgastisch noemen.

De allereerste impuls tot seksuele opwinding zit dus niet in de penis, noch in de testikels, noch in de ogen of in bepaalde erogene zones in de bekkenbodem of elders in je lichaam, maar aan de binnenkant van de dijen! Het is hier waar de Vonk ontstaat.

Om de Vonk te activeren beweeg je de dijen dus heel subtiel, laten we zeggen een centimeter. Of je dat bewegen doet door de dijen licht te sluiten – een beweging naar binnen, waarbij de dijen subtiel naar elkaar toe bewegen – of door ze licht te openen – een beweging naar buiten, waarbij de dijen subtiel van elkaar af bewegen – maakt niet uit. Heb je de dijen eenmaal naar binnen dan wel naar buiten bewogen – niet méér dus dan een centimeter – dan kun je je spieren meteen weer ontspannen, waardoor de dijen als vanzelf weer naar hun uitgangspositie bewegen. Door deze beweging een aantal keren te maken, kun je gaan waarnemen wat het effect is rond en in de testikels. Wat nu mogelijk kan gebeuren en wat je in het begin wellicht als wonderlijk ervaart: dat er, hoewel je zelf niet ervaart dat je ‘opgewonden wordt’, langzaam een erectie ontstaat.

Index