Drie valkuilen (en de oplossing)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Seksuele transformatietechnieken zijn zo oud als de mensheid. In allerlei verschillende culturen zijn ze door de eeuwen heen van de ene generatie op de andere doorgegeven. Ook in Europa waren ze in bepaalde kringen lange tijd bekend. Vooral bij monniken, nonnen en priesters van christelijke stromingen in de vroege middeleeuwen. Daarvoor ook bij de Kelten, de Grieken en diverse sjamanistische stromingen in Midden- en Noord-Europa, alsmede bij oude volkswijsheidsscholen in Zuid-Italië, Malta, Cyprus en in delen van de Balkan en Turkije. Recentelijk zijn, mede als gevolg van de seksuele revolutie, de taoïstische en tantristische technieken bekend aan het worden in onze cultuur.

Bij het overdragen van de seksuele transformatietechnieken zijn er altijd drie grote problemen geweest.

1. Verwarring

Ten eerste was de overdracht vaak mondeling en daardoor zeer afhankelijk van interpretatie. Deze interpretaties waren volledig subjectief en de kwaliteit ervan was bovendien afhankelijk van de kennis en kunde van de beoefenaar. Mondelinge overdracht – zeker als die eeuwen doorgaat – heeft als effect dat de doorgegeven technieken, inzichten en oefeningen totaal kunnen veranderen. Dat is niet per se goed of fout, maar wel vaak een bron van verwarring over wat nu wel of niet de juiste versie is.

2. Misbruik

De overdracht van seksuele technieken is op zijn zachtst gezegd tricky. Hierbij doel ik op het probleem van seksueel misbruik van een leerling door de leraar. Verleidingskrachten zijn onlosmakelijk verbonden met de seksuele training en je moet er niet aan denken hoeveel dit de overdracht door de eeuwen heen heeft beschadigd. Tot op de dag van vandaag is seksueel misbruik door inwijders eerder regel dan uitzondering – en ik spreek uit ervaring. In alle jaren dat ik getraind heb bij Healing Tao Holland en Healing Tao International heb ik mijn ogen goed open gehouden (het gebruikelijke ‘spying the teacher’). Overal om mij heen zag ik het gebeuren: de aloude vormen van seksueel (en trouwens ook financieel) misbruik. Goed bedoeld of niet, dit is zonder twijfel één van de grootste bronnen van oeverloos verdriet in onze interactie met de werkelijkheid. En dat terwijl seksuele energie eigenlijk zo’n onvoorstelbare bron van vreugde, liefde, gezondheid en zingeving zou kunnen (en behoren te) zijn!

3. Ontwrichting

Ten derde zet het trainen van de seksuele transformatietechnieken een proces van bewustzijnsontwikkeling in gang, hetgeen onherroepelijk leidt tot veranderingen in sociale interacties. Sociale ontwrichting is altijd een mogelijk gevaar bij mensen die grote stappen zetten op het pad van bewustwording, omdat je interactie met andere mensen zal veranderen, iets wat mogelijk niet iedereen in je omgeving op prijs stelt.

De oplossing: online!

Door nu online de transformatietechnieken van de Taotraining aan te bieden lossen we deze problemen in één klap op.

  • Door de technieken en de achterliggende theorie vast te leggen in e-books, filmpjes en mp3-bestanden zijn we niet langer afhankelijk van mondelinge overdracht en de daarmee gepaard gaande verwarring.
  • Dankzij deze digitale overdracht is het voor het eerst niet langer nodig om ‘het in de slaapkamer uit te komen leggen’. Mensen kunnen nu veilig, privé en intiem leren werken met de materie, waardoor ze de transformatietechnieken 100% betamelijk eigen kunnen maken.
  • Doordat je niet langer afhankelijk bent van een fysieke leraar/lerares en zijn/haar lessen, kun je de intensiteit van het oefenen zelf in de hand houden en je eigen tempo bepalen. Hierdoor hoeft je bewustzijnsontwikkeling niet te snel te gaan en kun je al te grote sociale ontwrichting vermijden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Index