Eerste methode: The Way of the Monk

Deze eerste vorm van seksuele kung fu heet The Way of the Monk. De route die je volgt tijdens deze training bestaat uit drie verschillende fases.

Eerste fase

De training begint met dagelijks zo’n twee tot drie keer trainen. Tijdens de zelfbeminning kijk je met wijd open ogen naar een witte muur, een wit plafond of een andere prikkelarm ‘zelfbeminningsvenster’. (Meer over wat zelfbeminning inhoudt – en wat het verschil is met masturbatie – in de volgende les, Introductie: zelfbeminning.) Op die manier slaat de fixatie – die de meeste mannen nu eenmaal hebben – op uiterlijke dan wel gefantaseerde erotische prikkels op een bepaald moment om naar een vermogen om zeer intens in het Innerlijk Landschap waar te nemen. Hierdoor wordt het mogelijk om te ervaren waar in het Innerlijk Landschap orgastische energie aanwezig is en hoe deze door je heen stroomt.

Tweede fase

Heb je deze omslag gemaakt, dan begint de tweede fase van de training. Je werkt nu niet langer met zelfbeminning, een zelfbeminningsvenster en opgewonden energie, maar met een techniek die ik in Module 2 al heb geïntroduceerd, het Warmen van de Stoof. Hiermee haal je je seksuele energie in niet-opgewonden staat uit je testikels en brengt deze naar het midden van de Onderste Tantien, van waaruit op termijn een natuurlijke, krachtige en geheel automatische productie van ‘Medicijn’ ontstaat.

Deze tweede fase is buitengewoon intens: je traint tot wel negen keer per dag! Dankzij deze intensiteit wordt het vroeg of laat onmogelijk om nog een erectie te krijgen. Niet omdat je dat fysiek niet meer zou kunnen – integendeel zelfs! – maar omdat in je testikels eenvoudigweg geen druppel seksuele energie meer zit.

Derde fase

Heb je dat punt bereikt, dan heb je de techniek van het Warmen van de Stoof eigen gemaakt. Nu begint de derde en laatste fase van de training: je bouwt af naar zo’n twee tot drie keer per dag trainen – en houdt dat de rest van je leven vol. Want om deze ene, simpele techniek echt effectief te maken, dien je hem elke dag, niet één dag uitgezonderd, tenminste twee of drie keer toe te passen. Niet voor niets dat The Way of the Monk – zoals de naam al doet vermoeden – traditioneel vooral wordt gebruikt door mannen die wensen (en in staat zijn om) te trainen met een buitengewone intensiteit.

Index