Het Temmen van het Wilde Paard

De traditionele interpretatie

Het Temmen van het Wilde Paard staat in het klassieke taoïsme voor het mannelijke vermogen om de ejaculatie te vermijden – of, algemener gesteld, om het verlies van seksuele energie (al dan niet via een ejaculatie) tot een minimum te beperken. Het Paard staat symbool voor de penis, die als een stoer ros kan steigeren ofwel een erectie kan vormen. Met ‘wild’ wordt bedoeld onbeheerd, of ongetraind: veel Westerse mannen hebben weinig tot geen controle over hun seksuele energie. Bij elke ejaculatie verliezen ze kostbare energie. Het Wilde Paard wordt gezien als ‘getemd’ als de seksuele energie van de man nagenoeg niet meer verloren gaat.

De interpretatie van Taotraining

Reinoud ziet ‘Het Temmen van het Wilde Paard’ veel meer als een geleidelijk proces, waarbij niet per se het niet langer ejaculeren het bewijs is dat het gelukt is. Dit is een uiterlijkheid die eigenlijk achterhaald is, maar die nog steeds populair is, omdat het zo makkelijk aanwijsbaar is. Niet langer ejaculeren, net zoals niet langer menstrueren, is een uiterlijk symptoom en heeft ook zeker een samenhang met de seksuele kung fu, maar is dus niet het doel. Waar het eigenlijk om gaat bij ‘Het Verslaan van het Wilde Paard’, en ook bij ‘Het Temmen van de Rode Draak’ bij de vrouwen, is het worden van een seksueel veilige en betamelijke man of vrouw. Wat dat concreet betekent? Het wil zeggen dat je erin slaagt om de seksuele energie meer áchterlangs omhoog te brengen dan vóórlangs omhoog. Wanneer het je lukt om de seksuele energie 51% procent of meer achterlangs omhoog te brengen, dan ben je al succesvol bezig met het temmen van het Wilde Paard. Wanneer 51% of meer van je seksuele energie voorlangs omhoog stroomt, wint het Wilde Paard.

Het niet verloren laten gaan van seksuele energie heeft alleen zijdelings met het al dan niet ejaculeren te maken. De seksuele kung fu heeft tot doel om de seksuele energie die bij opwinding vrijkomt en zich door het hele lichaam verspreidt, te verzamelen en vervolgens níet via de ejaculatie mee te laten ‘springen’, maar in het seksuele centrum op te slaan. Het is dus mogelijk om de ejaculatie te scheiden van de seksuele energie. Dat is onderdeel van de training.

Niet langer over de snelweg, maar langs het bospaadje

Bij Taotraining wordt met ‘het Temmen van het Wilde Paard’ dus bedoeld dat je in seksueel opzicht een veilige man wordt. Het gaat beslist niet alleen om het wel of niet ejaculeren, het gaat om het op de juiste wijze leren circuleren van de seksuele energie door het lichaam. In plaats van de snelweg die van opwinding naar orgasme naar energieverlies leidt, ga je aan de slag met het geheime bospaadje in de wervelkolom. Dat geheime bospaadje ga je schoonmaken en bewandelen, net zolang tot je er onder alle omstandigheden zeker van kunt zijn dat de seksuele energie vanzelf weet waar het heen moet, ook als je in opwinding gaat of aan het vrijen bent. De seksuele energie verzamelt zich dan VANZELF niet langer in de top van de penis om met het ejaculaat mee te springen. Zo gaat de seksuele energie niet langer verloren, maar blijft het beschikbaar voor je seksuele kung fu. Bij deze duiding, anders dan bij bv. Mantak Chia of Douglas Adams, gaat het dus niet om het leren inhouden van je sperma, maar om het op de juiste manier leren omgaan met je seksuele energie.

Scrotaal gewichtheffen

Centraal bij het Temmen van het Wilde Paard staat het zogeheten scrotale gewichtheffen. Hierbij bevestigen mannen een gewicht aan het scrotum, waarmee ze vervolgens diverse oefeningen doen. Deze oefeningen staan centraal in les 5.

Bij het scrotale gewichtheffen hoort een aantal voorbereidende en ondersteunende oefeningen.

Voorbereidende oefeningen:

  • Energetisch reinigen van de penis (les 4)
  • Penis- en testikelmassages (onderdeel van les 5)

Ondersteunende oefeningen (zijn hetzelfde voor mannen & vrouwen):

  • Powerlock (les 6)
  • Werken met Mung-boontjes (les 7)
Index