Huiswerk: orgastisch trainen

Heel concreet is dit wat je in deze module gaat leren: je seksuele energie, licht dan wel intens orgastisch, uit de testikels halen en deze energie vervolgens verzamelen, schoonmaken en omzetten in ‘Medicijn’. Wanneer je dit voor het eerst hoort klinkt het wellicht onbegrijpelijk, maar geloof me: op termijn raak je hier zo vertrouwd mee dat het je tweede natuur wordt.

Om dit te trainen en eigen te maken krijg je in deze en de zeven volgende lessen ‘huiswerk’. Dit huiswerk – dat je in de privacy van je eigen huis kunt volgen – betreft mp3’s met audio-instructies die je begeleiden in het hierboven beschreven proces.

Enerzijds is het huiswerk in elk van de acht lessen in grote lijnen hetzelfde: elke keer doorloop je het hele proces van ‘Medicijn’ maken. Anderzijds is het huiswerk ook telkens net weer een beetje anders: in elke les verschuift het accent en leer je telkens weer in detail een ander stukje van de complete techniek begrijpen en aansturen.

Onze ervaring met Module 3 voor de vrouwen leert dat vrouwen het huiswerk over het algemeen graag volgen. Ze geven zich makkelijk over aan de stem die instructies geeft en vinden daarin houvast. Natuurlijk zijn er ook mannen die het huiswerk als prettig ervaren, maar de ervaring met deze module leert ons dat de meeste mannen zich veel minder prettig voelen dan vrouwen bij het trainen aan de hand van een ingesproken stem.

Ben je één van die mannen, voel je dan vrij om de huiswerk-mp3’s maar één of twee keer te luisteren. En daarna – wanneer je de les hebt begrepen – zonder ingesproken instructies verder te trainen, lekker zelfstandig dus. Merk je op een gegeven moment dat je een element van het huiswerk niet meer helder hebt, dan kun je de mp3 natuurlijk altijd nog weer eens terugluisteren – om het daarna meteen weer zelfstandig te proberen.

Dat mannen wat moeite kunnen hebben met de huiswerk mp3’s, heeft deels te maken met het feit dat veel mannen wat argwaan koesteren jegens andere mannen als het hun eigen seksualiteit betreft en de manier waarop ze die beleven en belijden. De meeste mannen – hoe goed ze verder ook met elkaar bevriend zijn en ook al zijn ze beslist niet preuts – houden hun intieme seksuele beleving zeer afgeschermd en strikt privé.

Het feit nu dat je tijdens het huiswerk als het ware ‘een man in je hoofd hebt’ (de audio-instructies zijn ingesproken door een man) terwijl je heel privé bezig bent met je eigen seksualiteit – het is en blijft voor de meeste mannen lastig en een soort van onaangenaam. Dus nogmaals, zet je daar per les voor één of twee keer overheen en ga daarna zelf aan de slag. Aldus kom je in een veel dieper contact met je eigen subtiele vermogens om seksuele energie te ervaren en te sturen.

Index