Levende handen

Helende Handen 1 is het eerste stukje inwijding waarmee je handen energetisch wakker worden. Anders geformuleerd: je krijgt contact met je ‘droomhanden’. Je leert om niet langer louter te werken met je fysieke, gemanifesteerde handen, maar ook met de energie in je handen. Kortom: je krijgt ‘levende handen’.

Dit gebeurt met name via het openen van de Laukung: het centrum in de handpalm - Pericardium 8 - en de top van de Zwaardvinger: de top van de middelvinger - Pericardium 9. Bij sommige mensen zijn deze punten al van nature open, soms zelfs buitengewoon sterk, maar in principe kan iedereen ze openen.

Door deze punten te openen ontstaat er een ongehinderde stroom van energie tussen de handen, de armen en Gia-Peh ofwel het Hartpunt. Hierdoor ontwikkel je meer voelbewustzijn in je handen en armen én verbetert het contact met de vitale organen.

Nog een belangrijke reden om deze serie te gaan trainen, is dat we levende handen nodig hebben in de volgende module, Module 5. Als we van start gaan met het daadwerkelijk activeren van de Parel-formule, moeten we in staat zijn de ‘Windpoorten’ te openen – en dat kan eigenlijk alleen goed met Zwaardvingers die wakker en actief zijn.

Een voorwaarde voor Helende Handen is dat er maar weinig cloudy energy tussen de schouders en de schouderbladen zit. Ook het Hartpunt kan niet open en schoon genoeg zijn! Hierbij spelen Chi Kung oefeningen een belangrijke rol, maar ook de Lotusbloem- en Witte Nevel-meditatie helpen enorm om het Hartpunt open te krijgen.

Index