Maak je eigen keuze

Via elk van deze drie routes wordt orgastische energie getransformeerd naar ‘Medicijn’. Zo beschouwd doe je er goed aan om uiteindelijk elk van deze methodes te trainen en eigen te maken. Want wat je persoonlijke voorkeuren of omstandigheden ook zijn: ze zijn alle drie buitengewoon interessant en waardevol. Over het algemeen is het echter verstandig om er eerst eentje te kiezen en daar echt voor te gaan: de route die het beste past bij jou, je doelen en je situatie. Vervolgens, op termijn, kun je dan ook de twee andere routes onderzoeken en, indien gewenst, ook trainen en eigen maken.

Optie 1

De eerste route – the Way of the Monk – is, de naam zegt het al, traditioneel bedoeld voor monniken of mannen die om andere redenen niet of zo min mogelijk orgastisch actief willen zijn en snappen dat het antwoord niet ligt in onderdrukking van hun seksuele energie. Deze methode – en dan met name het niet-orgastische Warmen van de Stoof – werd echter ook veel onderwezen aan mannen die deze wens niet per se hadden, maar wél ‘Medicijn’ wilden maken. Dat in de overdracht dan werd gekozen om deze eerste methode als basismethode voor transformatie aan te bieden, had er alles mee te maken dat het Warmen van de Stoof eenvoudig en simpel is over te dragen: de overdracht en training kan gewoon met kleren aan. Dit maakt deze methode de meest geschikte voor overdracht binnen culturen waarin seksuele kung fu stuit op taboes, schaamte en ongemak, en ook de meest seksueel veilige.

Daarnaast is het Warmen van de Stoof ook om een andere reden zeer de moeite waard, ook als je geen bloedfanatieke monnik wil worden. Het leren waarnemen en sturen van niet-opgewonden, ‘koele’ seksuele energie is een stuk minder eenvoudig dan het waarnemen en sturen van wel opgewonden, ‘warme’ orgastische energie. Zo beschouwd is The Way of the Monk dus de moeilijkste methode, maar heb je ‘m eenmaal eigen gemaakt dan wordt de training van de twee andere methodes veel eenvoudiger en wordt de kans dat je ze eigen maakt vele malen groter.

The Way of the Monk en dan met name het Warmen van de Stoof staat centraal in module 2.

Optie 2

De tweede route is naar mijn idee het meest geschikt voor mannen die niet direct geïnteresseerd zijn in het maken van ‘Medicijn’, maar vooral op zoek zijn naar de ontwikkeling van hun seksuele identiteit. Nagenoeg alle mannen in de Westerse cultuur zijn pornografisch gefixeerd dan wel verslaafd (zie Module 2); deze mannen zijn zich bewust van deze deplorabele staat van hun seksuele ontwikkeling, willen graag meer grip krijgen op hun dwangmatige gedrag en seksueel veiliger worden, voor zichzelf en voor anderen. Daarnaast zijn ze natuurlijk nieuwsgierig naar de andere vormen van orgasmes die naast het enigszins voorspelbare piekorgasme bestaan en die ze via deze methode kunnen gaan ervaren.

Deze tweede vorm van seksuele kung fu kun je trainen aan de hand van een gedetailleerde online training die echter niet valt binnen het aanbod van Taotraining, maar te volgen is via een apart digitaal platform: www.Meervoudige-Man.nl.

Optie 3

De derde methode is het meest geschikt voor mannen die op zoek zijn naar de positieve invloed van het transformeren van seksuele energie op de bewustzijnsontwikkeling. Vanzelfsprekend is ook hier behoefte aan het grip krijgen op de bijna dwangneurotische kracht van de mannelijke seksuele energie, maar er is niet per se nieuwsgierigheid of verlangen naar andere, diepere, meer krachtige vormen van orgasme. Als die zich voordoen, prima, maar het is geen doel op zichzelf.

Deze derde methode wordt minutieus geïntroduceerd in deze derde module van Taotraining en past in een eeuwenoude traditie van het beoefenen van Interne Alchemie: de Nei Dan Kung. Deze methode volgt in grote lijnen de methode die vrouwen in hun derde module van Taotraining leren. Het materiaal is ook zeer vergelijkbaar met dat wat wordt aangeboden in de online cursus Vallei-Orgasme voor Vrouwen (zie www.vallei-orgasme.nl). Veel partners van vrouwen die meedoen aan deze online cursussen, zijn van dichtbij getuige van de grote positieve uitwerking van die cursussen op hun partner. Met deze derde module voor mannen kun je ook als man diezelfde positieve effecten ervaren en bovendien aansluiting vinden bij datgene wat je partner ook eigen aan het maken is.

Index