Ming-men

Seksuele energie heeft een kleverige kwaliteit: de energie plakt als het ware. De functie hiervan is het vergroten van de kans dat vrouwelijke en mannelijke energie als ze bij elkaar komen een conceptie laten ontstaan. Bij voortplantingsseksualiteit is dit 'plaksel' dus functioneel en een welkom onderdeel van het wonder van de voortplanting. Train je echter transformatieseksualiteit en streef je geen conceptie na, dan is het kleverige aspect van de seksuele energie overbodig. Sterker nog, je bent het liever kwijt dan rijk.

Het is mogelijk om dit plaksel uit je seksuele energie te halen. De zogenaamde Ming-men, ook wel ‘Poort van het Leven’ genoemd, speelt hierbij een grote rol. Het is een belangrijke stap in de transformatie van seksuele energie.

De Ming-men is een energetisch punt dat zich centreert tussen de 2e en 3e lendenwervel, recht tegenover de navel. Je activeert het door de nieren te ontspannen, waardoor de 'Voorgeboortelijke Energie' die zich in deze organen bevindt niet langer omhoog kan stromen naar de bijnieren, maar omlaag en zijwaarts richting de Ming-men. Als dit lukt ‘ontbrandt’ het Ming-men vuur en krijgt dit punt een warme of zelfs hete kwaliteit. Dit is iets wat iedereen vrij eenvoudig kan waarnemen.

Het is het Ming-men vuur dat de kleverige kwaliteit, het plaksel uit de seksuele energie haalt. Daarmee wordt het veilig om deze energie door het lichaam te laten circuleren. Een actieve Ming-men vergroot tevens je rugbewustzijn en daarmee je vermogen om je lotsbestemming te realiseren.

Index