Ming & Xing-meditaties

Meditaties

Het is tijd om de theorie in praktijk te brengen en een begin te maken met het leren transformeren van opgewonden seksuele energie en het omdraaien van het perspectief op Ming en Xing. Hieronder volgen twee verschillende meditaties - een korte en een meer uitgebreide - waarin je licht opgewonden seksuele energie via de Ming-men door de ruggengraat omhoog de hersenen in laat stromen, alvorens de Ming en de Xing om te draaien.

De vonk

In beide meditaties activeer je de opgewonden seksuele energie door een lichte beweging van de dijbenen. Met deze beweging strijk je langs de bindweefsels die ook in contact zijn met de eierstokken en testikels, waardoor een klein beetje van de seksuele energie aldaar in beweging komt. Deze kleine hoeveelheid minimaal opgewonden seksuele energie wordt ook wel 'de vonk' genoemd.

Voorschot

Beide meditaties zijn eigenlijk een voorschot op het materiaal in module 3, waar termen en technieken als het Seksuele centrum, de Heiligbeenpomp en bridgen pas echt worden geïntroduceerd. Idem voor het Medicijn, een term die valt in de tweede, langere meditatie. Dat dit alles jou nog niet veel zegt is geen enkel probleem, ook zonder deze kennis kun je beide meditaties zonder problemen uitvoeren en de effecten ervan ervaren.

[cue id="9849"]

Index