Mono-cultivatie versus duo-cultivatie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het tweede grote verschil tussen de interpretatie van de seksuele training van de Taotraining en alle andere interpretaties is het belang dat gehecht wordt aan het beoefenen van mono-cultivatie en – daarmee samenhangend – het nadrukkelijk vermijden van duo-cultivatie.

Er zijn twee manieren, zo is de gangbare visie, om seksuele energie te transformeren: via mono-cultivatie – dat wil zeggen in je eentje – en via duo-cultivatie – dat wil zeggen met z’n tweeën.

Ik heb een absolute voorkeur voor het trainen van de eerste vorm van seksuele transformatie:  mono-cultivatie – zowel in mijn privé-leven als in mijn overdracht.

Waarom? Naar mijn bescheiden beleving bestaan er helemaal geen twee verschillende manieren voor het praktiseren van seksuele transformatie, maar heb je slechts één optie: mono-cultivatie. Het zogenaamde alternatief is er volgens mij helemaal niet: duo-cultivatie is mijns inziens niets anders dan een verleidelijke illusie, een constante staat van psychose dan wel verwarring die slechts leidt tot schade, verval en energieverlies. Deze zogenaamde vorm van seksuele transformatie kent een te hoge mate van verleidingsproblematiek en leidt al snel tot allerlei – al dan niet bewuste – vormen van seksueel vampirisme. Duo-cultivatie is ook zeer geschikt voor een eindeloze reeks van buitengewoon intelligente rechtvaardigingsteksten. Er wordt dan bijvoorbeeld gesproken over de waarde van liefde in relatie tot seksualiteit, maar zelden is er de bereidheid om achteraf de koppeling te maken tussen de toegebrachte schade en de verantwoordelijkheid ten aanzien daarvan. Het is niet voor niets dat Lu Dongbin en Sun Pu-er - de grondleggers van de Long Men c.q. de Drakenpoort School, de traditie waarin wij nu trainen – eveneens grote voorstanders waren van mono-cultivatie. Lu Dongbin was altijd zeer uitgesproken in zijn waarschuwingen ten aanzien van duo-cultivatie. En Sun Pu-er is zo mogelijk nog standvastiger in haar mening hierover.

In onderstaande video meer over mono-cultivatie versus duo-cultivatie:

[/vc_column_text][vc_video link="https://vimeo.com/232481663"][vc_column_text]

Hoewel mijn standpunt in deze duidelijk erg uitgesproken is, zal ik iemand die anders beslist en toch besluit om (ook) duo-cultivatie te praktiseren altijd respecteren. De Tao kent vele paden naar Realisatie en wie weet is duo-cultivatie ook een reële mogelijkheid. Mij rest in dat geval een vriendelijk opgetrokken wenkbrauw en een inspirerend ‘Succes!’ ter aansporing – en wie weet hoe een koe een haas vangt (of andersom).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Index