Opgewonden seksuele energie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Niet alleen qua overdrachtsvorm zijn de modules over transformatieseksualiteit van Taotraining anders dan alle andere trainingen hierover. Ook inhoudelijk zijn er een paar heel belangrijke verschillen.

Het eerste grote verschil is dat je niet alleen leert om niet-opgewonden seksuele energie te activeren en transformeren naar levenskracht, maar dat je ook vanaf het prille begin gaat leren werken met de opgewonden vorm van seksuele energie.

Eén van de dingen die ik zag misgaan in de Healing Tao is dat het leren omgaan met seksuele opwinding geen, of pas heel laat, een plek in de training kreeg. Er bestond een strikte scheiding, al dan niet bewust aangebracht, tussen de interne alchemistische training – waarin seksuele transformatie enkel en alleen plaatsvond met niet-opgewonden seksuele energie – en het privé-leven, waar je zelf maar uit moest vogelen hoe het beste om te gaan met seksuele opwinding en 'het bedrijven van de liefde’.

(Ik zet ‘de liefde bedrijven’ tussen aanhalingstekens, omdat wat de meeste mensen als ‘liefde’ ervaren en benoemen in mijn optiek niet veel anders is dan een dwangneurotische ervaring van belusting – kortom, een psychotische bewustzijnsactivering. Meer over de vijf vormen van bewustzijn, waar 'psychose' er één van is, vind je in Module 1 en andere modules.)

Door deze lacune in de training belandden veel mensen vrijwel zonder uitzondering in een fraaie valkuil. Hun training werd vroeg of laat gekaapt door de psychotische kracht van seksuele opwinding, met alle gevolgen van dien: een enorm verlies van energie en bijzonder veel schade aan zichzelf en anderen.

Door seksuele opwinding vanaf het begin te voorzien van een prominente plek in de training - ja, door opgewonden seksuele energie te koppelen aan het toepassen van de formules, groeit je grip op seksuele dwang en de potentieel destructieve invloed ervan op je training. Je leert grip te krijgen op seksuele opwinding in plaats van andersom.

In deze tweede module van Taotraining begint de seksuele training nog wel met het leren transformeren van niet-opgewonden seksuele energie. Het leren werken met opgewonden energie laat echter niet lang op zich wachten, want dit is het centrale thema van module 3. In deze tweede module gaan we er al wel theoretisch op in en maken we - in de 2 slotmeditaties - al een voorzichtig begin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Index