Orgastisch versus niet-orgastisch

Leren werken met de eerste vorm van seksuele kung fu, the Way of the Monk, is een manier van trainen die, laten we het maar zo zeggen, erg netjes is. Het Warmen van de Stoof is een techniek die traditioneel werd toegepast door mannen die alle vormen van opwinding wilden vermijden, maar toch de energie uit hun testikels wilden transformeren.

Het Warmen van de Stoof is relatief eenvoudig en veilig door te geven omdat je met niet-opgewonden seksuele energie werkt. Bij de overdracht is het niet nodig om kleren uit te trekken of ingewikkelde, ongemakkelijke en in potentie seksueel onveilige situaties te laten ontstaan. Dit was door de eeuwen heen een belangrijke reden om deze methode door te geven aan volgende generaties, inclusief de mannen die niet speciaal priester of monnik waren of wilden worden.

Echter, ook het leren werken met opgewonden, ‘warme’, seksuele energie is absoluut noodzakelijk voor je ontwikkeling tot Interne Alchemist. Dit kun je alleen leren als er sprake is van absolute veiligheidsintimiteit, oftewel als je alleen bent – dus niet in gezelschap, ook niet van een leraar! – wanneer je traint. Een veilige overdracht van deze kennis was daarom alleen schriftelijk mogelijk. Zelf heb ik de tweede en derde vorm van de seksuele kung fu – de orgastische technieken dus – ook getraind en eigen gemaakt via schriftelijke instructies. En dat was inderdaad veilig, maar allesbehalve ideaal. Want via instructies op schrift is het heel erg lastig om alle details goed te krijgen en contact te krijgen met de subtielere lagen van de training.

Gelukkig hebben we tegenwoordig moderne alternatieven. Audio-opnames van de instructies zijn nu mogelijk, iets waar we in deze module dan ook dankbaar en gretig gebruik van maken. Deze technologie maakt het mogelijk, misschien wel voor het eerst in de geschiedenis van de seksuele kung fu, om de overdracht veilig én minutieus te laten plaatsvinden.

Een mogelijk gebrek aan veiligheid dan wel nauwkeurigheid in de overdracht van de tweede en derde vorm van seksuele kung fu is dus niet langer een reden om niet meteen te starten met het leren werken met orgastische energie. In de opbouw van de modules die we bij Taotraining aanbieden, hebben we er echter toch voor gekozen om in module 2 eerst the Way of the Monk aan te bieden en pas nu, in module 3, orgastische technieken. Dit heeft twee redenen.

Ten eerste is het vermogen van seksuele energie om psychotische krachten te activeren minder sterk bij niet-opgewonden, ‘koele’ seksuele energie dan bij de opgewonden, ‘warme’ variant.

Ten tweede komt het eerst trainen met ‘koele’ energie het vervolgens trainen met ‘warme’ energie enorm ten goede. Niet-opgewonden seksuele energie is namelijk moeilijker waar te nemen, in beweging te krijgen en aan te sturen dan opgewonden seksuele energie. Ben je dus via de training van the Way of the Monk in staat om ‘koele’ energie waar te nemen, in beweging te krijgen en aan te sturen, dan zul je merken dat het leren werken met ‘warme’ seksuele energie een eitje wordt. De vertraging die je ogenschijnlijk oploopt door eerst Module 2 te doen, maak je dus goed vanwege de versnelling die je, dankzij je in Module 2 verkregen vermogens, meemaakt bij de training van het materiaal in Module 3.

Of je nou wel of niet eerst Module 2 hebt gedaan en het eerste spoor van seksuele kung fu hebt verkend, of dat je meteen begint met deze module en start met het derde spoor, het is vooral super dat deze verschillende sporen (inclusief natuurlijk ook het tweede spoor, Meervoudig Orgasme) nu voor ons beschikbaar zijn. En dat wij als moderne, westerse mannen zonder schaamte en schuldgevoelens onze eigen seksuele energie mogen en kunnen trainen. Sinds de seksuele revolutie mogen we genieten van opwinding, diverse orgastische platforms leren ervaren, volop experimenteren en onze seksualiteit ontwikkelen. Laten we de kans grijpen om dit venster in de wereldgeschiedenis te gebruiken en de kennis van vader op zoon door te geven. Hoe groter het aantal westerse mannen dat zich de seksuele kung fu eigen maakt, des te groter de kans dat deze kennis in de toekomst niet verloren zal gaan.

Index