7.4 Partnerkeuze en relaties

Waar we naar streven bij de seksuele kung fu is de ontwikkeling van bewustzijn, ook in de seksuele organen. Na verloop van tijd zul je misschien merken dat ook de eierstokken en testikels bewuster, gevoeliger en selectiever worden. Uiteindelijk is het bewustzijn in de eierstokken en testikels van grote invloed op je partnerkeuze. Hoe groter het bewustzijn, des te veiliger en zorgvuldiger je partnerkeuze zal worden. Vanuit een groeiend bewustzijn zal je keuze vanuit bepaalde voorwaarden plaatsvinden. Seksuele opwinding wordt bijvoorbeeld minder belangrijk, maar het verlangen naar echte verbinding gaat een grotere rol spelen.

Zoals we al aangaven in les 2.7, kan ook binnen je bestaande relatie ten gevolge van de training veel veranderen. Vanuit een groeiende gezondheid en een groeiend bewustzijn zou dit positief moeten zijn, tenzij de relatie om te beginnen al niet goed zat. De seksuele verbinding die je met je partner hebt zal, gelijk op met je eigen proces, ook veranderen. Wanneer jij anders met seksuele energie omgaat zal dit vanzelfsprekend ook invloed hebben op hoe je met je partner vrijt. Echter: dit is niet de focus, noch de bedoeling van deze training. Deze training gaat om jou – het is mono-cultivatie, geen duo-cultivatie. Blijf wat betreft je seksuele relatie met een partner zo ontspannen en natuurlijk mogelijk. Ga mogelijke veranderingen niet uit de weg, maar laat het zich zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen. Tijdens het vrijen ben je zo spontaan en ongedwongen mogelijk.

Het is wel aan te raden, zoals aangegeven in les 5.4, om je gedrag ná het vrijen te wijzigen. Tijdens het vrijen komt veel seksuele energie vrij en het is goed gebruik om deze na het vrijen op te ruimen. Met behulp van de training is dat heel simpel: verzamel de energie in het Seksuele Centrum en volg de rest van de stappen om 'Medicijn' te maken. Of, als je geen zin hebt de complete techniek te doorlopen maar wel plakselvrij wilt blijven: breng het in de Ming Men waar het gezuiverd wordt van plaksel en sla de schoongemaakte energie daarna direct op in de buik.

Index