5.4 Plaksel

Ruwe, ongetransformeerde seksuele energie heeft als belangrijk energetisch kenmerk dat het plakt. Deze kleefkracht speelt een cruciale rol bij de voortplantingsseksualiteit, met name bij het tot stand komen van een conceptie. De vrouwelijke seksuele energie die naar binnen spiraalt en de mannelijke energie die naar buiten spiraalt hebben deze plakkracht nodig om in elkaar te kunnen grijpen en zo een conceptie te laten ontstaan.

Onnodig en ongewenst

Bij voortplantingsseksualiteit is dit plaksel heel functioneel en daarom welkom, maar bij transformatieseksualiteit is het niet alleen onnodig, maar, sterker nog, zeer ongewenst! Waarom het onnodig is ligt voor de hand: in de seksuele kung fu zijn we niet uit op een conceptie. Maar waarom ook ongewenst? Bij het trainen van de seksuele kung fu maken we gebruik van kanalen in het Innerlijk Landschap, de meridianen. Acupunctuur is gericht op het schoonmaken en schoon houden van deze kanalen, zodat de energie goed stroomt en het bloed kan volgen. Bij eventuele blokkades in deze meridianen kan onbalans ontstaan in de organen en kan ziekte het gevolg zijn. Wanneer ruwe, plakkerige seksuele energie in de meridianen stroomt, kan dit tot blokkades leiden, iets wat we juist willen vermijden.

Wegbranden

Wanneer mensen voor het eerst over dit plaksel horen, zijn ze vaak lichtelijk onthutst: ‘Waarom weet ik dit niet?’ Gelukkig is het mogelijk om dit aspect van ongetransformeerde seksuele energie te verwijderen en de seksuele energie schoon en veilig door het Innerlijk Landschap te laten stromen. De Ming-Men is hiertoe de sleutel. Als de Ming-Men goed functioneert wordt het plaksel in de seksuele energie als het ware weggebrand door het Tweede Vuur en aldus verwijderd. Dit is een belangrijke stap in de transformatie van seksuele energie. De manier waarop dit gebeurt en de manier waarop we dit trainen is hetzelfde voor mannen en vrouwen.

Na het vrijen

Wanneer er tijdens het vrijen geen conceptie plaatsvindt en de seksuele energie evenmin wordt verzameld in het Seksuele Centrum, gaat deze orgastische energie door het lichaam zwerven. Daarmee stroomt dus ook plaksel mee. Zolang het plaksel warm is stroomt het ongehinderd, als onderdeel van de orgastische kracht, door het lichaam. Wanneer je stopt met vrijen en de orgastische energie afkoelt, dan koelt echter ook het plaksel af. En het plakt dan aan alles waar het maar aan plakken kan, met name aan reeds bestaande blokkades in het Innerlijk Landschap. Zowel op fysiek als op emotioneel niveau kan dit onbalans en klachten veroorzaken. Om deze reden is het verstandig om - ook als je niet per se 'Medicijn' wilt maken - na het vrijen de energie te verzamelen in het Seksuele Centrum en het naar de Ming-Men te sturen. Het duurt na het vrijen ongeveer twee uur voor de seksuele energie is afgekoeld, dus dit is het venster waarbinnen je dit kunt doen.

Nu duidelijk is waarom een brandend Tweede Vuur zo belangrijk is voor het veilig laten ontstaan van 'Medicijn', rijst natuurlijk de vraag: hoe kun je de Ming-Men openen en het Tweede Vuur activeren? En onder welke omstandigheden sluit de Poort van het Leven zich juist en dooft het Tweede Vuur? Dit heeft alles te maken stress.

Index