4.2 het Seksuele Centrum

Het Seksuele Centrum ken je al uit Module 1, toen je ermee leerde werken in The Way of the Nun/Monk. Hieronder gaan we er dieper op in.

Acupunctuurpunt

Het Seksuele Centrum is feitelijk een acupunctuurpunt: RM-2. Soms wordt er ook gesproken over een gebied dat meerdere acupunctuurpunten omvat: RM-2, RM-3, RM-4 en RM-5. Het Seksuele Centrum is ongeveer zo groot als een perzik. Het is dus relatief groot, voor een acupunctuurpunt. Het omvat vrijwel de hele venusheuvel / schaamheuvel en spreidt zich ook uit in de schaambotten.

Magneet

Het Seksuele Centrum is een energetisch centrum met een zeer krachtige magnetische werking. Wanneer je het activeert, wordt het zo krachtig dat het de seksuele energie gemakkelijk naar zich toe trekt. Op die manier wordt deze energie beschikbaar voor je seksuele kung fu.

Activeren

Zo activeer je het Seksuele Centrum:

  • Activeer de I-kracht
  • Leg beide topjes van de middelvinger op het midden van de venusheuvel / het schaambot.
  • Spiraal 18 of 36 keer met de klok mee: breng de vingertoppen een beetje naar beneden, dan naar rechts, dan omhoog, dan naar links, dan links omlaag en weer naar rechts.

Het activeren van een energetisch punt is een Yang-techniek, wat geïllustreerd wordt door het feit dat je rechtsom spiraalt, ofwel met de klok mee: de mannelijke richting.

Verzamelen

Na het activeren van het Seksuele Centrum kun je verrast worden door een aangename warmte die je daar ervaart. Die warmte indiceert dat het Seksuele Centrum actief is. Nu kun je de energie gaan verzamelen.

  • De I-kracht is nog steeds actief en de vingertoppen liggen op het midden van de venusheuvel / het schaambot.
  • Spiraal 18 of 36 keer tegen de klok in – eenzelfde aantal als je deed toen je het Seksuele Centrum activeerde. Mogelijk voel je het nog warmer worden.

Je hebt nu de seksuele energie verzameld in het Seksuele Centrum.

Index