Stap 6 en 7: afsluiting

Stap 6. De energie opslaan

Spiraal de energie, met behulp van je handen op de navelstreek, eerst naar buiten en daarna naar binnen om deze op te slaan. Het naar buiten spiralen doen de vrouwen tegen de klok in, de mannen met de klok mee. Doe dit 36 keer. Als je dat gedaan hebt rust dan even en spiraal vervolgens naar binnen, vrouwen nu met de klok mee en mannen tegen de klok in. Doe dit 24 keer. Masseer niet slechts de huid met je handen, maar probeer diep in de Tantien de Chi-bal compact en pulserend te krijgen.


Stap 7. Chi zelfmassage

Door deze oefeningen krijg je een mooie energie in de handpalmen. Door nu een zelfmassage te doen masseer je deze 'Wei Chi' terug in de huid en laat je het in de zintuigen en organen doordringen. Begin altijd bij de ogen en werk dan van boven naar beneden. Eindig met de voetzolen.

Het is verstandig om na elke meditatie waarbij je actief was in het Innerlijk Landschap een kleine zelfmassage te doen, niet alleen vanwege de gezonde werking die er vanuit gaat, maar ook omdat het een beschermlaagje aanbrengt voor je weer actief wordt in het Uiterlijk Landschap.

Index