Transformatie- en voortplantingsseksualiteit

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de Westerse cultuur weten we eigenlijk maar de helft van wat er te weten is over seksualiteit. Dat via seksualiteit kinderen kunnen ontstaan (=voortplantingsseksualiteit), is geen verrassing. Maar dat we onze seksuele energie ook anders kunnen inzetten, namelijk niet voor liefdesbaby’s maar voor het ontwikkelen van meer vitaliteit, gezondheid en intensiteit, voor zelf-ontwikkeling en bewustzijns-ontplooiing (=transformatie-seksualiteit), dat is voor veel mensen volstrekt onbekend.

We hebben in deze cultuur eigenlijk niet echt een keus: of we gebruiken onze seksuele energie voor het maken van een kind, of... niks. Ja, we beleven natuurlijk plezier aan seksueel actief zijn met een partner dan wel alleen – en daar is, voor alle duidelijkheid, ook helemaal niets mis mee! – maar als die activiteit niet op kinderen maken gericht is, dan blijft de creatieve kracht van die seksuele energie volledig onbenut.

Door Transformatieseksualiteit te trainen krijg je wel een keuze en kun je ervoor kiezen om je seksuele energie, als je seksueel actief bent maar geen kind wilt maken, tóch creatief te benutten.

Het is dus nadrukkelijk niet of/of, maar en/en: blijf lekker doen wat je al doet en maak daarnaast, als tweedeparallel pad, een begin met de training van Transformatieseksualiteit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Index