Veiligheidsintimiteit

Een cruciaal uitgangspunt van mono-cultivatie zit hem vanzelfsprekend in het alleen zijn – mono – als je traint. Mono-cultivatie is iets volkomen anders dan vrijen met een partner: het is de praktijk van het individueel leren cultiveren van je seksuele energie, op een aangename, veilige en zuivere manier.

Mono-cultivatie beoefen je in veiligheidsintimiteit. Dat betekent dat je traint in een schone, warme ruimte waar je niet gestoord kunt worden, zodat je maximaal veilig bent wanneer je gaat navigeren in het Innerlijk Landschap. Contact maken met de seksuele energie in de testikels is een heel subtiel en intiem proces, en datzelfde geldt voor het leren vrijmaken, kanaliseren en transformeren van deze energie. Ruimte maken voor jezelf is dus een voorwaarde.

Voor alle duidelijkheid: in een latere fase van de training, als je de complete techniek van het ‘Medicijn’ maken hebt eigen gemaakt, dan kun je een sterk versimpelde, heel subtiele variant van de techniek gaan gebruiken die je niet per se in veiligheidsintimiteit, maar in heel je dagelijks leven kunt toepassen: in de auto, op je werk, in de supermarkt – en dus ook in gezelschap van mensen. Die daar dus – laat dat duidelijk zijn – helemaal niets van merken: alleen jij weet dat je traint! Meer hierover in Les 8.

Index